Undervisningsmateriell

Brunbjørn - Norges rrroveste dyr

«Norges Rrroveste dyr - brunbjørnen» er en parodi på hjemmelagde dokumentarer som det florerer av på YouTube og nettet. Programlederen er en hare som er livredd bjørner og tror på alle myter som finnes, med stor innlevelse forteller den på en rå og overdrevet måte. Filmen er produsert for å brukes i et opplegg fra et av de fire rovdyrsentrene i Norge. Den henvender seg til målgruppa 10-13 år.

Har du lært det viktigste om Brunbjørn?

Test dine kunnskaper om bjørn

Se på filmen

 

Vil du vite enda mer?

Ta en kikk på temaside om Brunbjørn

 

Ulv - Norges rrroveste dyr

«ulv– menneskets beste venn eller fiende» Reddy 'o' hare tar for seg ulike fakta om ulv. Noen må han selv rette på etter hvert som google-søkene gjør han oppmerksom på at det kanskje er myter han presenterer. Filmen er produsert for å brukes i et opplegg fra et av de fire rovdyrsentrene i Norge. Den henvender seg til målgruppa 10-13 år.

Har du lært det viktigste om ulv?

Test dine kunnskaper om ulv

Se på filmen

 

Vil du vite enda mer?

Ta en kikk på temaside om Ulv

Rovdyrskole

Her finner du quizz, arbeidshefte, osv.

Hvilket rovdyr er du?

Vi har hele 15 landlevende rovdyr i Norge, fra store bjørner til bittesmå mårdyr. Alle rovdyrene har sine særtrekk og personligheter.

Ta testen og finn ut hvilket rovdyr du har mest til felles med, eller er du et rovdyr?

Arbeidshefte til Rovdyrskolen

Dette er et tverrfaglig arbeidshefte om rovdyr. Gjennom oppgaver fra matematikk, norsk, engelsk og samfunnsfag og naturfag får man også lært seg mye biologi om rovdyrene.

Oppgavene er best tilpasset mellomtrinnet.