Besøkssenter rovdyr Bardu

Besøkssenter rovdyr Bardu ligger inne i Polar Park, og er det nordligste rovdyrsenteret.

BESØKSSENTER ROVDYR BARDU

Senteret er for alle som ønsker å oppleve og lære om rovdyr i norsk natur. 

Hos oss kan du delta på en rekke aktiviteter sammen med senterets naturveiledere og våre samarbeidspartnere. Vi ønsker å inspirere og engasjere folk til å lære om rovdyr.

Senteret har et stort aktivitetsområde utendørs med en flott lavvo som utendørsklasserom. I hovedbygget finnes det en interaktiv utstilling. I tillegg reiser vi rundt og holder foredrag og andre undervisningopplegg.

Senteret følger åpningstidene til Polar Park.

For undervisningopplegg sendes forespørsel til [email protected]

Norges rrroveste dyr!

Sjekk animasjonsfilmene våre og lær det fryktelige fakta om rovdyr! Test dine kunnskaper i quizzen etterpå.

Filmene er en parodi på hjemmelagde dokumentarer som det florerer av på YouTube og nettet. Programlederen «reddy’o’hare» er nevrotisk og tror på alle myter som finnes, med stor innlevelse forteller den på en rå og overdrevet måte.

Filmen er laget av Fabelfjord og regi er ved Endre Skandfer.

UNDERVISNINGSTILBUD

Besøkssenter rovdyr i Bardu ønsker å kunne tilby et undervisningopplegg for alle nivåer og med forskjellige innhold.

Vi er derfor i gang med å lage en modulkatalog med forskjellige opplegg som skal kunne bestilles etter ønske.  Dette er noe vi jobber aktivt med å få til og vil bli utarbeidet fortløpende framover.

Tilbudene i modulkatalogen retter seg i hovedsak mot skoler eller andre undervisning tilbud, men kan også tilbys til grupper om det skulle være ønskelig, og kan settes sammen og skreddersys etter de forskjellige gruppenes behov.

Les mer om våre undervisningstilbud her.

AKTIVITETSPARK

Rett på innsiden av Polar Park har Besøkssenter rovdyr et stort flott aktivitetsområde.

Her kan du utfordre deg selv i hinderløyper, teste dine kunnskaper om natur og rovdyr samt lære om dyrenes adferd gjennom installasjoner som bjørnehi, sprang og hoppestasjon, lassokasting og gjenkjennelse av ulike spor som du selv er med på å lage.

Området er tilgjengelig for alle selv om man ikke skal inn i Polar Park og vi arrangerer med jevne mellomrom egne aktivitetsdager som er tilgjengelig for alle.

UTSTILLING

Inne i hovedbygningen på Polar Park finner du utstillingen vår. Store digitale skjermer bringer deg tett innpå kjente og ukjente fortellinger om de fire store rovdyrene i norsk natur: Gaupe, bjørn, ulv og jerv. Du får se hvordan de lever og overlever, hvem de frykter og hvem som frykter dem. Og så kan du teste kunnskapen din. Du kan finne ut hva du selv skal gjøre om du oppdager en av dem ute naturen.

NB: Utstilling er under oppdatering

HVOR FINNER DU OSS?

Norges nordligste Rovdyrsenter ligger i Bardu Kommune, like ved E6 mellom Narvik og Tromsø. Her ligger også verdens nordligste dyrepark, Polar Park, med bjørner, ulver, gauper, jerv og mange andre spennende dyr fra faunaen i nord.

ca. 2,5 timer kjøring sør for Tromsø
ca. 1 times kjøring nord for Narvik

3 km fra E6 (retning Bones)

Bussavganger (Buslinje 100) fra Narvik og Tromsø bestiller du via lenker under. Stoppet nærmest Besøkssenteret heter “Skogstad”.

http://www.tromskortet.no

Kontakt

Besøkssenter rovdyr Bardu

E-post: [email protected]

Mobil. 462 82 710

Stiftelsen Rovdyrsenter Bardu er sertifisert som Miljøfyrtårn. Klima- og Miljørapport sendes ved forespørsel.