Rovdyrskole

Rovdyrskole er et gratis, pedagogisk opplegg hvor elever kan lære om de fire store rovdyrene på en nøytral og objektiv måte. Klikk deg inn på Rovdyrskolen til hvert enkelt Besøkssenter Rovdyr for å se mer om opplegget du kan delta på.

Hva er Rovdyrskolen?

Rovdyrskolen er et undervisningstilbud for skolene og er uten kostnader. Hensikten er å informere, engasjere og inspirere elevene og lærene. Programmet inneholder rovdyrbiologi, hvordan rovdyrene oppfører seg, hvordan de lever og mye mer. Rovdyrskolen er basert på en objektiv holding og vil hjelpe elevene å bedre forstå den kompliserte dilemmaene rundt rovdyrene. Temaer dekker rovdyrenes biologi, adferd, rovdyr/byttedyr forhold, mytologi og frykt. Alle rovdyrsentrene tilbyr rovdyrskole. Hvert senter har eget opplegg som er tilpasset regionen og sentrets tilbud.

Rovdyrskolen i Namsskogan

Rovdyrskolen på Namsskogan er et gratis tilbud til elever i Trøndelag. Målet med rovdyrskolen er å gi elevene innblikk i rovdyrenes biologi, historie og bakgrunnen for konflikten. Undervisningen foregår i Namsskogan familiepark, hvor elevene også får anledning til å se rovdyrene på nært hold. Varierte undervisningsformer og nærheten til dyrene i parken, gir elever og lærere en unik mulighet til å lære om våre store rovdyr.

Rovdyrskolen i Flå

Rovdyrskolen i Flå har tilbud for hele Østlandet hvor en naturveileder fra senteret kommer på besøk til skoleklasser og andre grupper der hvor dere hører til. Vi tar med skinn, skaller og annet utstyr for å gi dere en spennende innføring i de norske rovdyrene.

Rovdyrskolen i Bardu

Bardu tilbyr to ulike Rovdyrskoler; du kan enten velge om dere skal komme på besøk til dem i Polar Park, eller om de skal reise ut for å ha Rovdyrskole der hvor dere holder til.