Rovdyrskole

Kommuner Nord TrøndelagRovdyrskole i regi av Besøkssenter Rovdyr er et gratis tilbud til alle klasser på mellomtrinnet i Nord-Trøndelag.

Målet med rovdyrskole er at elevene skal få en forståelse av:
Hva er et rovdyr?
Hvordan lever de?
Hvorfor oppstår det konflikter?

Vi ønsker å vekke en interesse og gi elevene kunnskap nok til å selv danne seg en mening.

Hva gjør man på rovdyrskolen?

Opplegget i rovdyrskolen foregår i Namsskogan familiepark og består hovedsakelig av teoretisk introduksjon og møte og foring av dyrene. Tidspunktene og rekkefølgen av detaljene rundt dette avhenger av ankomst og ønske om hvordan lunsjpausen gjennomføres. Alt dette kan tilpasses din klasse og deres behov.

Målet for dagen er at elevene skal få et lite innblikk i hvorfor det oppstår uenighet om og frykt for disse, samt en innføring i deres levesett og oppførsel. Vi vil fokusere på fakta og gi elevene inspirasjon til å skape seg en kunnskapsbasert mening videre.

Et eksempel på en dag på rovdyrskole ser slik ut:

10:15 – Ankomst Namsskogan Familiepark
10:30 – Introduksjon og kartlegging av kunnskapsnivå

11:00 – Pause med tilgang til skinn og dyreskaller
11:15 – Gjennomgang av de store rovdyrene
11:45 – Lunsj
12:15 – Vi besøker rovdyrene og fôrer dem
13:15 – Kort gjennomgang om konflikter, politikk og interessante fakta
13:30 – Oppsummering av dagen

Forarbeid rovdyrskole

Før dere skal på rovdyrskole ønsker vi at dere tar dere tid til å forberede dere litt. Det blir opp til hver enkelt klasse hvor mye tid dere ønsker å bruke på dette. Under finner dere noen info-filmer og andre aktiviteter elevene kan prøve seg på. På denne måten får dere kjennskap til noen ord og uttrykk dere vil høre mer om på rovdyrskolen.

Rundturen og Bjørnecamp

Rovdyrskolen er et dagsopplegg på Namsskogan familiepark i Namsskogan. Om klassen ønsker en lenger tur kan man melde seg på en tre dagers rundtur gjennom Namsskogan, Røyrvik og Lierne. Dette tilbudet administreres av Lierne nasjonalparksenter, og er et samarbeid med flere aktører. Tilbudet er til 7.trinn.
Lierne nasjonalparksenter har også et eget tilbud kun i Lierne: Leve med rovdyr – Bjørncamp.

 

 

For bestilling eller spørsmål:

Rovdyrskolen:
Mail oss på [email protected], ta kontakt på
tlf: 74 33 37 00 eller 980 52 140 eller bruk kontaktskjemaet nedenfor. Ved bestilling av rovdyrskole for din klasse, gjerne legg ved informasjon om antall personer (elever + voksne), foretrukket tidsrom for besøk og videre kontaktinformasjon.

Tre dagers rundtur og Bjørnecamp:
[email protected]

Se invitasjonen her.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.