Fakta om rovdyr

På denne siden kan du lære alt om store rovdyr og naturen de lever. Vi håper du kan lære noe nytt, og skulle det være noe du ikke finner svar på?

Hvilket dyr vil du lære mer om?

Myter om ulv

Det finnes mange myter om ulv, og det er ikke så lett å skille fleip fra fakta! Her ser vi på mytene rundt ulven!

Å møte en bjørn

Å møte en bjørn er veldig vanskelig i seg selv, men ikke helt umulig. Om man møter en bjørn handler det om å sørge for at bjørnen får vite at du er der. Snakk til bjørnen med rolig stemme, og trekk deg rolig unna om du synes det er litt skummelt. Bjørnen er redd mennesker og vil helst stikke av når den oppdager deg!

Hva spiser ulven?

Ulven er en allsidig jeger og kan lære seg å jakte mye forskjellig. I Norge jakter ulven mest på elg. Forklaringen er enkel. Det er elg vi har mest av!

Hvilket rovdyr dreper flest sau?

I motsetning til hva mange tror, er det ikke ulven som dreper flest sau i Norge. Rovdyret som forsyner seg mest av saueflokken er langt mindre, og ligner ikke mye på ulven. Det er nemlig jerven som spiser mest sau!

Hvordan jakter gaupa?

Gaupa er skogens dyktigste jeger. Gaupa får hjelp av god kamuflasje og myke poter når den skal snike seg innpå byttedyr som rådyr og hare.

Hvor stor er en kongeørn?

Kongeørna kan ha et vingespenn på rundt to meter! Allikevel er den ikke så veldig tung. Hunnene kan veie opp til syv kg, mens hannene ikke veier over fire. Det er vanlig at hunnene er størst hos rovfugler.

Bli kjent med hundefamilien

I norsk natur finnes det hele fire medlemmer av hundefamilien; ulv, rødrev, fjellrev og mårhund. Kun ulven regnes som en av de store rovdyrene, men alle fire spiser bare kjøtt.

La deg fascinere av mårfamilien

Mårfamilien har hele 7 ulike arter i norsk natur, fra den ganske vennlige grevlingen, til den utrolige jegeren røyskatt. På sidene om mårfamilien kan du bli godt kjent med alle disse mårdyrene.