Rovdyrskolen på nett

Velkommen til Rovdyrskolen på nett! Her finner du 7 videoklipp som forteller deg alt som er verdt å vite om de fire store rovdyrene vi har i norsk natur. Bli en rovdyrekspert i dag!

Slik fungerer Rovdyrskolen på nett

Rovdyrskolen på nett er et helt nytt opplegg som lar elever og andre interesserte få delta på Rovdyrskolen uten å måtte reise til oss eller fysisk få besøk av en naturveileder. I opplegget går vi gjennom alle de viktigste tingene om de fire store rovdyrene i Norge, samt finner ut av hvorfor det er så mye bråk rundt akkurat disse. 

Opplegget er basert på 7 videoklipp med et tilhørende oppgave- og aktivitetshefte. Dette kan lastes ned ved å klikke her, og printes ut selv. Dette heftet er utformet på en måte som gjør at det fungerer som et informasjonsskriv når eleven har fullført det, slik at det kan brukes til repetisjon i fremtiden. 

Ved hvert videoklipp ligger det også en link til de oppgavene som omhandler akkurat den videoen. Disse er de samme som dere finner i samleheftet, men er et godt alternativ for de av dere som kun vil gå gjennom én eller noen få av videoene. 

Lærere kan få tilsendt fasit per e-post. 

Rovdyrskolen del 1: Hva er et rovdyr?

I første del av Rovdyrskolen skal vi lære hva et rovdyr faktisk er for noe. Hvilke av dyrene i naturen er egentlig rovdyr? Og hva skiller rovdyr fra de andre dyrene?

Last ned oppgave- og aktivitetshefte til Rovdyrskolen del 1 her

Rovdyrskolen del 2: Gaupe

I andre del av Rovdyrskolen skal vi ble bedre kjent med gaupa. Hvordan jakter gaupa? Og hva spiser den egentlig? 

Last ned oppgave- og aktivitetshefte til Rovdyrskolen del 2 her

Rovdyrskolen del 3: Jerv

I den tredje delen av Rovdyrskolen skal vi se nærmere på det store rovdyret som trolig er minst kjent for folk flest – nemlig jerven. Hva er egentlig en jerv? Hvor vanlig er det å se en jerv? Hva spiser den, hvor bor den, og hvor mange jerver har vi egentlig i Norge?

Last ned oppgave- og aktivitetshefte til Rovdyrskolen del 3 her

Rovdyrskolen del 4: Ulv

I denne delen av Rovdyrskolen skal vi ta for oss det rovdyret som får mest spalteplass i norske aviser. Her snakker vi selvfølgelig om ulven! Er det sant at ulven spiser så mange sau? Er det farlig å møte en ulv når du er på tur i skogen? Svaret på dette og mye mer får du her!

Last ned oppgave- og aktivitetshefte til Rovdyrskolen del 4 her

Rovdyrskolen del 5: Bjørn

Det siste av de fire store rovdyrene i Norge er bjørn. Hvor stor er egentlig bjørnen? Hva spiser den, og er det sant at den ligger i dvale gjennom hele vinteren? 

Last ned oppgave- og aktivitetshefte til Rovdyrskolen del 5 her

Rovdyrskolen del 6: Er det trygt i rovdyrskogen?

Det er mange som lurer på om det er trygt å gå tur i skogen i områder hvor det bor rovdyr. Men er det egentlig noe å være redd for? 

Last ned oppgave- og aktivitetshefte til Rovdyrskolen del 6 her

Rovdyrskolen del 7: Rovdyrkonflikten

De fleste av oss har allerede litt kjennskap til rovdyrkonflikten. Den dukker jo tross alt opp i media jevnlig. Men hvorfor er det så mye konflikt rundt rovdyrene her i Norge? Har det alltid vært sånn? Vi ser nærmere på både historien og dagens situasjon. 

Last ned oppgave- og aktivitetshefte til Rovdyrskolen del 7 her