Besøkssenter rovdyr Flå

Hos Besøkssenter rovdyr Flå kan hele familien lære mer om bjørn, ulv, jerv, gaupe og kongeørn i vår moderne og innholdsrike utstilling.

BESØKSSENTER ROVDYR FLÅ

Besøkssenter rovdyr Flå ligger i Flå kommune i Hallingdal, og har en moderne utstilling hvor du kan lære mer om de fire store rovdyrene bjørn, ulv, jerv og gaupe, samt kongeørn. Under åpningstider og ordinære arbeidsdager er det alltid minst én naturveileder som mer enn gjerne svarer på spørsmål – også digitalt for de som ikke besøker oss fysisk!  

Besøkssenteret følger åpningstidene til Bjørneparken med sesong fra påskeferien til høstferien hvert år. Vi kan også ta imot grupper utenfor parkens åpningstider. 

Foto: Fredrik Lehn-Pedersen.
Foto: Fredrik Lehn-Pedersen

UTSTILLINGEN

Besøkssenter rovdyr i Flå ønsker velkommen inn i vår utstilling som på våren 2021 fikk et helt nytt uttrykk! Utstillingen vår er blitt lysere med mange diskrete detaljer som barn og voksne kan hengi seg til. Informasjonen er oppdatert og tydeliggjort med det mål at all unyttig informasjon skal lukes ut. Her kan du oppleve utstoppede rovdyr i spesialdesignede rom. I utstillingen er du omgitt av ekte villmarkslyder, og blir ønsket velkommen av våre blide naturveiledere.

Utforsk rovdyrenes sportegn og hør lydene de lager. Se hvor høy er du er i forhold til en jerv, bjørn eller en… emu? Kryp inn i jervens hi og les om de forskjellige kamrene de lager. Lær om hvilke tiltak som utføres og testes for å forhindre tap av beitedyr til rovdyrene. 

Foto: Fredrik Lehn-Pedersen
Foto: Fredrik Lehn-Pedersen

UNDERVISNINGSTILBUD

På Besøkssenter rovdyr Flå tilbyr vi gratis undervisningsopplegg om rovdyr, rovdyrenes biologi, forvaltning og konflikten rundt rovdyrdebatten. Vi tilbyr opplegg for både barnehagebarn, skoleelever og andre grupper. 

Senterets kjernevirksomhet er Rovdyrskolen som tilbys alle skoler på Østlandet. Her kommer en naturveileder fra senteret på besøk til skolene for å formidle om rovdyrene. Du kan lese mer om Rovdyrskolen eller booke en naturveileder ved å klikke her

Foto: Fredrik Lehn-Pedersen.
Foto: Fredrik Lehn-Pedersen.

HVEM ER VI?

Karen Johanne – Daglig leder
E-post: [email protected]
Telefon: 915 67 464

Bjørn Henrik Stavdal Johansen – Naturveileder
E-post: [email protected]
Telefon: 413 12 724

Hanne Sveaas – Naturveileder
E-post: [email protected]
Telefon: 452 63 452

HVOR FINNER DU OSS, OG HVA FINNES HER?

Besøkssenter rovdyr Flå ligger kun to minutter unna Rv 7, like utenfor sentrum av Flå kommune. Det er omtrent to timers kjøring fra Oslo, og fem timer fra Bergen. Fra Flå sentrum følger man skilter mot Bjørneparken for å finne frem.

På hver side av Flå i Hallingdal finnes det flere friluftslivsdestinasjoner som åpne buer, ubetjente hytter og gapahuker. Mot vest og nord ligger også nasjonalparkene Hardangervidda, Hallingskarvet og Langsua. På kartet kan du se et utvalg av slike destinasjoner i og rundt Flå. 

Trykk her for å se hvilke friluftslivstilbudet som finnes rundt senteret!