Rovdyrskolen

Rovdyrskolen på Namsskogan er et gratis tilbud til elever i Trøndelag, primært til mellomtrinnet. Målet med rovdyrskolen er å gi elevene innblikk i rovdyrenes biologi, historie og bakgrunnen for konflikten. Undervisningen foregår i Namsskogan familiepark, hvor elevene også får anledning til å se rovdyrene på nært hold. Varierte undervisningsformer og nærheten til dyrene i parken, gir elever og lærere en unik mulighet til å lære om våre store rovdyr.

 

Forskerlab

Forskerlab er et undervisningstilbud som lar elevene få være forskere for en dag, primært til ungdomsskolen. De får lære om genetikk og bestandsovervåkning av brunbjørn ved hjelp av DNA. Med ekte lab utstyr og bjørnebæsj får de selv gå gjennom trinnene med å isolere DNA fra organisk materiale.

Rovdyr - hva er det?

Dette er et tilbud til barnehagene. Naturveileder har blant annet med bilder, pels og skaller som brukes til å lære om hva et rovdyr er og hvordan de lever. Opplegget tar mellom 30 – 60 minutter og kan tilpasses etter alderen på barna.

Videregående skole

Ta gjerne kontakt ved ønske om undervisningstilbud til elever på videregående skole. Her tilpasser og planlegger vi et opplegg i samarbeid med ønske fra skolen. Vi kan ta imot besøk inne i Namsskogan familiepark, eller så kan naturveileder komme til deres skole. 

Kontakt

Ta kontakt med naturveileder Ingrid eller daglig leder Egon for spørsmål og bestilling av undervisningsopplegg.

[email protected]

[email protected]