Besøkssenter rovdyr Namsskogan

Besøkssenter rovdyr Namsskogan er samlokalisert sammen med Namsskogan Familiepark, og ligger rett ved E6 omtrent midt i Norge.

Rovdyrskole

Besøkssenter rovdyr i Trøndelag

Besøkssenter rovdyr Namsskogan ligger ved E6, nesten midt i Norge. Vi er samlokalisert med Namsskogan Familiepark i Namsskogan kommune. Senteret ligger ca. 3,5 times kjøring nord for Trondheim og ca. 2 times kjøring sør for Mosjøen.

Det er gode overnattingsmuligheter i nærheten, med både camping og hotell. Området har mye å by på. Her finnes muligheter for fiske, både i elv, innsjø og i havet i relativ nærhet. Området er omringet av nasjonalparker og fine turområder. Innenfor en times kjøring kan du oppleve rafting, kiting, beversafari, gamle gruvesamfunn, grottevandring, fjellrevsenter, Norges mest særegne bar med over 500 ølsorter og mye mer.

Adresse: Besøkssenter rovdyr, Parkveien 1, 7870 Trones

Utstilling

Ta en tur i vår utstilling. Her kan du fordype deg i biologien til kongeørn, brunbjørn, ulv, gaupe og jerv. Se rovdyrenes vandringer og leveområder, Vi har spennende og lærerike installasjoner for både store og små.

Du kan også lære om nasjonalparkene i området og hva du burde vite før du besøker dem.

Foto: C. M. Stølhaug

Undervisningstilbud

Besøkssenteret tilbyr gratis undervisning om rovdyr. Aktuelle temaer er forvaltning, biologi og konflikt. Vi har opplegg for barn i barnehage og opp til høyskole/universitet. Undervisningen er forankret i skolens rammeplan og læreplaner. Vi har opplegg som kan foregår både inne på senteret og ute i felt. Rovdyrskolen gjennomføres på senteret mens de andre tilbudene gjennomføres ute hos dere. 

Les mer om våre undervisningstilbud her

Besøkssenter rovdyr
Foto: Andreas Buarø

Våre ansatte og naturveiledere

Cathrine Enoksen
[email protected]
Tlf: 980 52 140

Ingun Flåt
[email protected]
Tlf: 995 98 605

Jan Bjørnar Totsås (Lierne)
Tlf: 95102287

Vanja Bergli (Mo i Rana)
Tlf: 91718213

Åge Flakk (Indre Bangdalen)
Tlf: 464 13 782

 

HVOR FINNER DU OSS?