Besøkssenter rovdyr Namsskogan

Besøkssenter rovdyr Namsskogan er samlokalisert sammen med Namsskogan Familiepark, og ligger rett ved E6 omtrent midt i Norge.

Besøkssenter rovdyr i Trøndelag

Besøkssenter rovdyr Namsskogan ligger ved E6, nesten midt i Norge. Vi er samlokalisert med Namsskogan Familiepark i Namsskogan kommune. Senteret ligger ca. 3,5 times kjøring nord for Trondheim og ca. 2 times kjøring sør for Mosjøen.

Det er gode overnattingsmuligheter i nærheten, med både camping og hotell. Området har mye å by på. Her finnes muligheter for fiske, både i elv, innsjø og i havet i relativ nærhet. Området er omringet av nasjonalparker og fine turområder. Innenfor en times kjøring kan du oppleve rafting, kiting, beversafari, gamle gruvesamfunn, grottevandring, fjellrevsenter, Norges mest særegne bar med over 500 ølsorter og mye mer.

Adresse: Besøkssenter rovdyr, Parkveien 1, 7870 Trones

Utstilling

Ta en tur i vår utstilling. Her kan du fordype deg i biologien til kongeørn, brunbjørn, ulv, gaupe og jerv. Se rovdyrenes vandringer og leveområder, Vi har spennende og lærerike installasjoner for både store og små.

Du kan også lære om nasjonalparkene i området og hva du burde vite før du besøker dem.

Foto: C. M. Stølhaug

Undervisningstilbud

Besøkssenteret tilbyr gratis undervisning om rovdyr. Aktuelle temaer er forvaltning, biologi og konflikt. Vi har opplegg for barn i barnehage og opp til høyskole/universitet. Undervisningen er forankret i skolens rammeplan og læreplaner. Vi har opplegg som kan foregår både inne på senteret og ute i felt. Rovdyrskolen gjennomføres på senteret mens de andre tilbudene gjennomføres ute hos dere. 

Les mer om våre undervisningstilbud her

Besøkssenter rovdyr
Foto: Andreas Buarø

Våre ansatte og naturveiledere

Laura Kvendset

[email protected]

Tlf: 97 513 217

Kaja Ruste

[email protected]

Tlf: 94 196 393

Jan Bjørnar Totsås 

Tlf: 95 102 287

HVOR FINNER DU OSS?

Besøkssenter rovdyr namsskogan ligger samlokalisert med Namsskogan Familiepark. Du finner oss rett ved E6 i Namsskogan kommune.  Senteret ligger 3 timer og 20 minutter nord for Trondheim og 2 timer sør for Mosjøen.