Besøkssenter rovdyr Østerdalen

Her i Østerdalen og Hedmark bor vi tett på de fire store rovdyrene. Vi jobber med rovdyr-formidling både i barneskolen, ungdomsskolen og i videregående skole. Vi har også åpne kveldsarrangement ved vårt besøkssenter på Koppang.

Utstillinger i Besøkssenter Østerdalen

Besøkssenter rovdyr Østerdalen finner du i Besøkssenter Østerdalen i Koppang sentrum. For tiden viser vi utstillingene “De fire store”. Dette er en fast utstilling som omhandler bjørn, ulv, jerv og gaupe, med fokus på økologi, forvalting, forskning og landbrukshistorie.

Vi viser også temautstillingen “Hva truer rovfugler og ugler”. 

Utstillingene er i Glomma-salen i 1. etasje, og følger bibliotekets åpningstider.  10.00 – 16.00 mandag – tirsdag, 12.00 – 18.00 torsdag og 10.00 – 16.00 fredag. 

Rovdyrskolen

Besøkssenter rovdyr Østerdalen har hele rovvilrregion 5 – Hedmark som arbeidsområde. Gjennom rovdyrskolen reiser vi ut til 5-trinn i grunnskolene i regionen og tilbyr uteskole med formidling om rovdyr. 

Vi har hovedfokus på «de fire store» rovdyrene bjørn, ulv, gaupe og jerv, i tillegg til kongeørn. Hos oss kan du lære både om rovdyrenes biologi, om naturen de lever i, om konflikter mellom dyr og mennesker, og ikke minst om hvordan rovdyr forvaltes.

Vi reiser også ut til ungdomsskoler og videregående skoler med ulike foredrag.

Våre ansatte

Runhild Dammen
Daglig leder
Tlf: 41 93 04 65
[email protected]

Erik Haftor Gill
Naturveileder
Tlf: 41 00 80 52
[email protected]

 

Hvor finner du oss?

Utstillingene til Besøkssenter Rovdyr Østerdalen finner du i Glomma-salen i Besøkssenter Østerdalen i Koppang sentrum. Vi holder åpent i bibliotekets åpningstider. Senteret er lokalisert 4 km fra RV3, midt mellom Oslo og Trondheim. 

Besøkssenter rovdyr Østerdalen har 22 kommuner i rovvilrregion 5 – Hedmark som vårt arbeidsområde, og vi har derfor en omfattende reisevirksomhet i perioder.