Om gaupe

Gaupa er vårt eneste kattedyr, og er helt klart den dyktigste jegeren av de store rovdyrene. Selv om den ofte er i nærheten av mennesker, er gaupa sjelden å få se. På denne siden kan du lære mer om gaupas hemmelighetsfulle liv.

Gaupefakta

Latin: Lynx lynx.
Familie: Kattedyr.
Lengde: 80 – 130 cm.
Vekt: Varierer fra 8 – 25 kg.
Parringstid: Februar – mars.
Antall unger: 1 – 4.
Levetid: 10 – 20 år.

Last ned faktaark om gaupe.

Gaupesporet

Gaupa setter store fotavtrykk med merke etter fire tær. Klørne er som regel ikke synlige, siden de er skjult i en hudfold inne i foten. Gaupa har store føtter i forhold til kroppstørrelsen slik at den flyter godt i snøen.