Besøkssenter Flå

Hos Besøkssenter rovdyr Flå kan hele familien lære mer om bjørn, ulv, jerv, gaupe og kongeørn i våre moderne og pedagogiske utstillinger.

Lokalisering av senteret

Besøkssenter rovdyr Flå ligger samlokalisert med Bjørneparken, bare to minutter unna Flå sentrum og Rv7. 

Fra Flå sentrum kan du følge skilting mot Bjørneparken for å komme frem til oss. 

Klikk her for å se Besøkssenter rovdyr Flå på Google Maps

Adresse: 3539 Flå. 

Besøkssenter rovdyr Flå er Miljøfyrtårn-sertifisert. 

Utstillinger på Besøkssenter Rovdyr Flå

Rovdyrskogen

Det første som møter deg når du besøker oss i Flå er Rovdyrskogen. Her vil du se silhuetter av alle de store rovdyrene mens du går gjennom bjørkeskogen inn til utstillingen. Tør du å gå gjennom skogen mens ulven ulver og gaupa hyler?

Bli kjent med kongeørnen

Norges nest største fugl har en stor utstilling oppe i høyden på Besøkssenter Rovdyr Flå. Her kan du klatre opp i andre etasje for å se nærmere på hvordan et kongeørnreir faktisk ser ut, se hvor store klør disse rovfuglene har, ta en nærmere titt på hvordan eggene ser ut, og ikke minst måle om du kan strekke armene dine til å være like store som vingespennet til kongeørnen. 

Bli med inn i jervehiet

Jerven er det store rovdyret de fleste kjenner minst til, men det er likevel en spennende rakker! I utstillingen vår kan du krabbe inn i et jervehi for å se hvordan den bygger hiet sitt med flere ulike rom – jerven har nemlig egne rom for å gjøre fra seg, lagre mat, og ha ungene i. Det er kanskje ikke så ulikt hvordan huset ditt ser ut?

Se ulven jakte elg

Ulv er det rovdyret som får mest oppmerksomhet i media, men er kanskje mye av det du tror om ulven myter? I utstillingen vår kan du lære om hvordan ulven faktisk oppfører seg, se hvordan den er beslektet til hunder ved å se forskjellene og likhetene i en hodeskalle, og ikke minst lære om hvordan ulven samarbeidet for å jakte på enorme elger. 

Er du raskere enn selveste gaupa?

Vårt eneste ville kattedyr er en utrolig dyktig jeger, og kan snike seg kjempenærme byttet sitt før den angriper med en utrolig hastighet! Men hvor rask er du sammenlignet med en gaupe? På utstillingen om gaupe kan du nemlig teste hvem som er raskest av deg og en gaupe. Det er ennå ikke noen som har vunnet over gaupa, men kanskje blir du den første? 

Slapp av med en god bok i lesekroken

Etter en lang dag i Bjørneparken og på Besøkssenter Rovdyr Flå er det deilig å sette seg ned og slappe av litt. I Lesekroken kan du besøke en god, gammel hytte hvor det er bøker og brettspill for alle aldersklasser, så da kan du sitte og slappe av med en god rovdyrbok mens du hører peisen knitre i bakgrunnen. 

Bli kjent med skaller, pels, avføring, klør og tenner

Noe av de kuleste med med rovdyrene er jo å kunne se på og kjenne på pelsen, tennene, skallen og klørne. Hos oss får du sett nøyaktig hvor enorme klørne til en bjørn er, eller hvor myk pelsen til gaupa er! 

Våre ansatte

På Besøkssenter Rovdyr Flå er det tre fulltidsansatte. 

Karen Johanne Gulsvik er daglig leder. 

Karen Johanne kan nås på telefon 915 67 464 eller e-post [email protected]

Bjørn Henrik Stavdal Johansen jobber som naturveileder ved Besøkssenter Rovdyr Flå.  

Bjørn Henrik kan nås på telefon 413 12 724 eller [email protected] 

Nicklas Iversen jobber som naturveileder. Nicklas kan kontaktes på 974 15 924 eller [email protected]