Besøkssenter Bardu

Besøkssenter rovdyr Bardu ligger inne i Polar Park, og er det nordligste rovdyrsenteret.

Lokalisering av senteret

Vårt nordligste Rovdyrsenter ligger i Bardu Kommune, like ved E6 mellom Narvik og Tromsø. Her ligger også verdens nordligste dyrepark, Polar Park, med bjørner, ulver, gauper, jerv og mange andre spennende dyr fra faunaen i nord.

Bonesveien 319,

9360 Bardu

Utstilling

Inne i hovedbygningen på Polar Park finner du utstillingen vår. Store digitale skjermer bringer deg tett innpå kjente og ukjente fortellinger om de fire store rovdyrene i norsk natur: Gaupe, bjørn, ulv og jerv. Du får se hvordan de lever og overlever, hvem de frykter og hvem som frykter dem. Og så kan du teste kunnskapen din. Du kan finne ut hva du selv skal gjøre om du oppdager en av dem ute naturen.

Aktivitetspark

På vei inn i parken, kan du stanse ved aktivitetsområdet rett bak kafébygget. Du trenger ingen billetter for å benytte deg av AKTIVITETSLØYPEN, BJØRNEHIET eller GRILLPLASSENE.

Der har vi også en stor LAVVO som brukes til ulike arrangementer.

Aktiviteter og tilbud

Besøkssenteret i Bardu formidler kunnskap om biologi, forskning, overvåking og forvaltning av de fire store rovdyrene i norsk natur. Hos oss kan du delta på en rekke aktiviteter sammen med senterets Naturveileder og våre samarbeidspartnere. Vi arrangerer TEMAKVELDER i samarbeid med Statens Naturoppsyn (SNO),

FRILUFTSSKOLE i samarbeid med Midt-Troms Friluftsråd,

BESØK I DYREPARKEN i samarbeid med Polar Park.

Aktivitetsdagene

Aktivitetsdagene varierer med fokus på ulike temaer. De er tilpasset barn og familier. Senterets Naturveileder er tilgjengelig hele dagen og tar deg med på mange spennende oppgaver og opplevelser.

Temakveld

Temakveldene henvender seg mot voksne med informasjon om hva som er nytt innen forskning, overvåking og forvaltning i ditt nærområde. Ulike fagfolk hentes inn for å foredra fra ulike fagfelt.

Rovdyrskolen

Vi arrangerer to typer Rovdyrskole.

1) Rovdyrskole for Grupper som kommer til oss

2) Rovdyrskole som kommer på besøk til dere

De som tar Rovdyrskolen i Polar Park tilbringer hele dagen ute med foredrag i lavvoen og muligheter for grilling og lunsj utendørs. Dersom Rovdyrskolen kommer på besøk til dere, har vi med oss en «rovdyrkasse» med skinn, hodeskaller og sporavtrykk.

Begge Rovdyrskolene har følgende innhold:

  • Foredrag om rovdyr.
  • Aktivisering gjennom læring og lek. (De som kommer til oss, gjennomfører denne aktiviteten i aktivitetsparken vår)
  • Refleksjonsoppgaver og konkurranser. (De som tar rovdyrskolen hos oss, kombinerer dette med en tur gjennom dyreparken)

Friluftsskole

De som deltar på vår Friluftsskole, kan lytte til lyder fra de fire store rovdyrene mens de overnatter i telt inne på aktivitetsområdet. Dette kombineres med kunnskap om friluftsliv og rovdyr som formidles gjennom foredrag, guidede turer og løsning av oppgaver.

Det er Midt-Troms Friluftsråd som står for gjennomføringen av dette opplegget. 

Kontakt

Christina Martin,

E-post: [email protected]

Mobil. 462 82 710